De Gazet van Borgerhout

Brengt nieuws uit onze buurt

Borgerhout Vandaag

Email : info@gazetvanborgerhout.be

Gazet van Borgerhout in de pers

Terug naar homepage

   

  Gazet van Borgerhout in de Pers De Interne Keuken van Radio 1 van 3 maart 2012

  De Interne Keuken van Radio1 interviewde de Gazet van Borgerhout

  Is het een krant? Is het een weekblad? Is het een vrouw?

  Het is een website. Met videoreportages over het leven in de Antwerpse deelgemeente Borgerhout. Een mini-tv station met hyperlokaal nieuws, gemaakt door de inwoners zelf. Een initiatief van ex-VRT-journalist Paul Van Goethem. In een vorig leven deed hij in opdracht van de VN aan samenlevingsopbouw in Liberia, een land dat jarenlang werd geteisterd door een gruwelijke burgeroorlog. Hoe leer je mensen die gewend zijn om elkaar uit te moorden opnieuw samenleven? En kan je dezelfde trucs ook hier bij ons toepassen? Want dat is wat hij na zijn terugkeer is beginnen doen. Is Borgerhout het Liberia van het noorden en kan je met huis-, tuin- en keuken-tv de wereld redden? Klinkt als iets dat de Openbare Omroep zou moeten interesseren.

  Beluister het interview op http://www.radio1.be/programmas/interne-keuken/de-gazet-van-borgerhout

  "Webtelevisie als servicecenter" Het Nieuwsblad 9 februari 2012

  BORGERHOUT - Sinds een drietal maanden brengt de 'Gazet van Borgerhout' hyperlokaal nieuws uit een 'moeilijk stadsgebied'. Via filmpjes over de micromaatschappij wil Paul Van Goethem de sociale cohesie verstevigen. 

  Met de 'Gazet van Borgerhout' heeft de Antwerpenaar er een nuttige informatiebron bij. Geen geschreven teksten op papier, maar televisieverslaggeving via internet. Paul Van Goethem (45) wil met hyperlokaal nieuws de sociale cohesie verstevigen. 'Sinds ik er drie maanden geleden mee begon, trokken we al ruim 14.000 unieke bezoekers aan', weet de initiatiefnemer.

  Lees het artikel verder in pdf-versie

  De Gazet van Borgerhout te gast bij ATV ATV 'Hallo Antwerpen' van 6 februari 2012

  ANTWERPEN - In het praatprogramma 'Hallo Antwerpen' van ATV werd uitgebreid aandacht besteed aan De Gazet van Borgerhout.

  Op de website van ATV lees je dat de Gazet van Borgerhout geen papieren krant is, maar televisieverslaggeving via internet. Webtv dus, en één van de eerste Belgische sites met video verslaggeving op hyperlokaal niveau.

  Een primeur voor België dankzij Borgerhout!

  Bekijk de uitzending van ATV  "Liberia en Borgerhout zijn eigenlijk niet zo verschillend" Gazet van Antwerpen 2 februari 2012

  BORGERHOUT -  Meer en meer internetbezoekers vinden de weg naar de Gazet van Borgerhout. Webtv met hyperlokaal nieuws, waarvoor bezieler Paul Van Goethem de mosterd haalde in ... Centraal-Afrika.

  Paul Van Goethem (45) startte ruim drie maanden geleden met De Gazet van Borgerhout. Geen papieren exemplaar, maar televisieverslaggeving via internet. Webtv dus, en allicht de eerste Belgische videoverslaggeving op hyperlokaal niveau.

   

  Lees het artikel verder in pdf-versie.

   

   

  Reportages Borgerhout Vandaag : Overzicht Borgerhout Vandaag

  Terug naar homepage

  Reportages 2012

  Reportages 2011