De Gazet van Borgerhout

Brengt nieuws uit onze buurt

Borgerhout Vandaag

Email : info@gazetvanborgerhout.be

Reportages van november 2011

Terug naar homepage

Reportages 2012

Reportages 2011

 • Gratis etalage advies voor handelaars Turnhoutsebaan
 • Districtsraad Borgerhout op de bres voor Tuinwijk
 • Leerlingen Instituut Maris Stella willen beter klimaat
 • Internationaal Filmfestival Stephen King bijna in Borgerhout
 • Autoverkeer van Helmstraat naar Turnhoutsebaan wordt onmogelijk vanaf december
 • Kleine Schelde aan Borgerhoutse Herman Van den Reeckstraat
 • Tien gewonden bij ongeval met twee trams
 • Acht vrouwen op zoek naar uw hart
 • Fatoumata Diawara in De Roma
 • Offerfeest 2011 van de Moslimgemeenschap
 • Frietketel in brand op Turnhoutsebaan
 • Zware rellen in Van Kerckhovenstraat
 • De Volxkeuken van Borgerhout
 • Vanbesien over onveiligheid en meer blauw in Borgerhout
 • Op zoek naar Borgerhoutse schrijvers op Boekenbeurs 2011

 

Gratis etalage advies voor handelaars Turnhoutsebaan Borgerhout Vandaag van woensdag 30 november 2011

BORGERHOUT - Om de uitstraling van het winkelgebied Turnhoutsebaan te verbeteren, heeft de Stad Antwerpen samen met de lokale winkeliersvereniging Voorstad en Syntra Vlaanderen een etalageproject opgestart.

Gazet Van Borgerhout ging op tocht met de etalagedeskundige van Syntra langsheen de meest diverse winkels op de Turnhoutsebaan.

Geïnteresseerde handelaars kunnen voor gratis etalage-advies maar ook voor andere ondersteuning nog altijd inschrijven want het project loopt tot eind juni volgend jaar.

 

Info : http://www.antwerpen.be/eCache/BED/948.cmVjPTE2MjUw.html

Districtsraad Borgerhout op de bres voor Tuinwijk Borgerhout Vandaag van dinsdag 29 november 2011

BORGERHOUT - De Districtsraad van Borgerhout heeft maandagavond beslist om vijf procent van de kosten van bijkomende geluidswerende schermen aan de Tuinwijk te betalen.

Daar worden de bewoners al jaren geplaagd door geluidsoverlast van de aanpalende E-313.

Een signaal dus van het district Borgerhout aan de Stad Antwerpen en aan het Vlaams gewest om snel tegemoet te komen aan de verzuchtingen van de bewoners van de Tuinwijk. Zij vroegen al enkele weken geleden in een petitie aan de Stad Antwerpen om dringende maatregelen.

Dankzij die petitie en de beslissing van de Districtsraad van Borgerhout is er nu een straaltje hoop voor de bewoners van de Tuinwijk.

Leerlingen Instituut Maris Stella willen beter klimaat Borgerhout Vandaag van maandag 28 november 2011

BORGERHOUT - Aan de ingang van het Instituut Maris Stella aan de Turnhoutsebaan heerste een enorme koopdrukte. Want in het kader van een actie voor het milieu verkochten de leerlingen daar hun gebruikte kleding aan één euro per stuk.

Het initiatief “Jongeren keren het klimaat” had zowel in de school als bij de voorbijgangers op de Turnhoutsebaan een groot succes.

De opbrengst van de verkoop gaat naar de bouw van een natuurspeelplaats in de school maar ook naar een project in Afrika.

De school zelf was zeer tevreden met het engagement van de leerlingen voor een beter klimaat.

Met de natuurspeelplaats wil het Instituut Maris Stella vooral een gezellige en groene speelplaats creëren. Maar dat is niet voor morgen want de financiering ervan is nog niet rond.

Internationaal Filmfestival Stephen King bijna in Borgerhout Borgerhout Vandaag van zondag 27 november 2011

BORGERHOUT - In Filmhuis Klappei organiseerde de Nederlandse Stephen King Fanclub een tweedaags internationaal filmfestival met films op basis van kortverhalen van deze bestseller auteur.

Opgelet! De reportage situeert Filmhuis Klappei verkeerdelijk in Borgerhout. Begrijpelijk want de Klappeistraat loopt tot aan de grens met Borgerhout.

Autoverkeer van Helmstraat naar Turnhoutsebaan wordt onmogelijk vanaf december Borgerhout Vandaag van donderdag 24 november 2011

BORGERHOUT - Vanaf volgende maand wordt autoverkeer vanuit de Helmstraat naar de Turnhoutsebaan onmogelijk.

De bewoners van de Groenstraat zijn hierdoor verontrust want ze vrezen voor nog meer sluipverkeer en files van auto’s op zoek naar een uitweg naar de Turnhoutsebaan.  

Maar ook de bewonersgroep van de Kroonstraat verwacht van de ingreep aan de Helmstraat geen vermindering van de verkeersdrukte in hun straat.

Over het huidig wijkcirculatieplan van het district Borgerhout zijn ze in de Kroonstraat niet te spreken. De bewoners ervan noemen zich het slachtoffer van het plan van het district om het Moorkensplein verkeersvrij te maken.

Deze avond organiseert het district in het districtshuis een infovergadering over het wijkcirculatieplan van Borgerhout.

Kleine Schelde aan Borgerhoutse Herman Van den Reeckstraat Borgerhout Vandaag van dinsdag 22 november 2011

BORGERHOUT -Aan het plein aan de Herman Van den Reeckstraat in Borgerhout stroomt sinds kort een kleine Schelde.

Symbolisch dan, want het kunstwerk is eigenlijk een nieuw fontein dat vorig weekend officieel werd geopend. Maar heel het plein onderging een grondige renovatie. Met nieuwe bomen en een mooie groenzone, is het nu een aangename vertoefplek voor de buurt.

Tien gewonden bij ongeval met twee trams Borgerhout Vandaag van maandag 21 november 2011

ANTWERPEN - Bij een aanrijding tussen twee trams op Linkeroever vielen maandagmorgen tien gewonden. Het medisch interventieplan werd afgekondigd.

De slachtoffers kregen ter plaatse in een tijdelijke hulppost de eerste hulp toegediend.

Wegens werken aan de sporen stond een tram stil aan de uitgang van de metrotunnel onder de Schelde. Die tram werd achteraan aangereden door een tweede tram die ook uit de tunnel kwam.

Acht vrouwen op zoek naar uw hart Verslag op Borgerhout Vandaag

HET LAAR - Wil je deze zaterdag door acht vrouwen in het hart geraakt worden, dan moet je om drie uur in de Onze-Lieve-Vrouw-ter-Sneeuw Kerk op het Laar zijn.  

Het klein kamerkoor Shilana brengt nu zaterdag veertien liederen van onder andere Henry Purcell maar ook van John Lennon.

De kaarten voor dit Hemels Concert kosten 10 euro in voorverkoop. Aan de ingang van de kerk 12 euro. Bestellen doe je via de website www.shilana.be.

Fatoumata Diawara in De Roma Verslag op Borgerhout Vandaag

TURNHOUTSEBAAN - Met de Malinese zangeres Fatoumata Diawara had de Roma in Borgerhout een artieste van potentieel wereldformaat op de affiche. Muziekrecensenten zijn over deze dame inderdaad uitzonderlijk lovend. Aan "Borgerhout Vandaag" geeft ze meer uitleg over haar CD.

Fatoumata Diawara bouwde als actrice en als danseres een jeugdige carrière op. Vandaag zingt ze over de liefde maar ook over vrouwenzaken zoals besnijdenis en uithuwelijken. Ze zegt van zichzelf dat ze aan een razend tempo door het leven gaat.

Op het podium straalt Diawara vertrouwen en charme uit. Met haar heldere stem zet ze een onderhoudende en professionele prestatie neer. Indrukwekkend, dat is ze zeker.

Offerfeest 2011 van de Moslimgemeenschap Verslag op Borgerhout Vandaag

PARK SPOOR NOORD -In Park Spoor Noord is Abdellatif Akhandaf van de Stad Antwerpen druk bezig met de organisatie van de tijdelijke slachtvloer voor het offerfeest van de Moslimgemeenschap. Hij vangt hier meer dan duizend schapen op.

De voorzitter van Safina, een multi-culturele VZW uit Borgerhout, vindt deze tijdelijke slachtvloer een goed initiatief van de stad.

Het Offerfeest is het belangrijkste religieus feest van de Moslimgemeenschap. Tijdens dit familiefeest wensen de moslims elkaar en anderen 'Eid Moubarak' toe. Dat wil zeggen 'een goed feest en een goede gezondheid'.

Frietketel in brand op Turnhoutsebaan Verslag op Borgerhout Vandaag

ANTWERPEN - De bewoners van een appartement op de Turnhoutsebaan aan de hoek met de Bakkerstraat, sloegen zaterdagavond alarm nadat een frietketel in hun keuken in brand was gevlogen.

Ze konden het vuur niet doven en moesten wegens de felle rookontwikkeling het appartementsgebouw verlaten. De brandweer kwam ter plaatse en kon een uitbreiding van het vuur voorkomen.

Blijkbaar ging het om een kookpot met olie die oververhit was geraakt.


Zware rellen in Van Kerckhovenstraat Verslag op Borgerhout Vandaag

ANTWERPEN - In de Van Kerckhovenstraat, op een boogscheut van Borgerhout, braken zaterdagavond zware rellen uit tussen enkele honderden Turken en Koerden uit de buurt.

Vijf mensen werden gewond door stokslagen of messteken. Er werden winkelruiten gebroken, en auto's en een bushokje beschadigd.

Burgemeester Patrick Janssens zei in een reactie dat deze rellen ‘absoluut niet getolereerd worden’. Hij heeft de politie toestemming gegeven voor 'systematische identiteitscontroles in de ruime omgeving van de Van Kerckhovenstraat. Er komen ook extra controles op verboden wapendracht'.De Volxkeuken van Borgerhout Verslag op Borgerhout Vandaag

BORGERHOUT - Het lijkt een beetje op de televisieserie  “Komen eten” maar dan wel in het groot.  Dat is wat de Volkskeuken van 't Werkhuis al drie jaar doet. “Komen eten” voor heel de buurt in Borgerhout.

Op vrijdag 11 november  is er weer  een volkskeuken. Een feestelijke want die dag viert het Werkhuis zijn elf jarig bestaan.

Voor info : http://www.werkhuys.be/2009/node/569

 


Van Besien over onveiligheid en meer blauw in Borgerhout Verslag op Borgerhout Vandaag

BORGERHOUT - Enkele dagen nadat  een man in zijn huis in Borgerhout een inbreker doodstak, deed de districtsvoorzitter van Borgerhout Wouter van Besien een oproep voor meer politie op straat.

Gazet Van Borgerhout sprak met hem over onveiligheid in Borgerhout, over dit dramatisch incident en over zijn voorgestelde maatregel voor meer blauw op straat.


Op zoek naar Borgerhoutse schrijvers op Boekenbeurs 2011 Verslag op Borgerhout Vandaag

BORGERHOUT - De Boekenbeurs is voor de voor de 75ste keer begonnen. Onze reporter voor één dag was erbij en zocht er naar schrijvers van Borgerhout.

Onze Vlaamse auteurs en BV's kregen ook de vraag voorgeschoteld of ze de naam kennen van de bekendste Vlaamse schrijver allertijden die van 1828 tot 1841 in de huidige Generaal Eisenhouwerlei te Borgerhout woonde.


Reportages Borgerhout Vandaag : Overzicht Borgerhout Vandaag

Terug naar homepage

Reportages 2012

Reportages 2011