De Gazet van Borgerhout

Brengt nieuws uit onze buurt

Borgerhout Vandaag

Email : info@gazetvanborgerhout.be

Reportages van oktober 2011

Terug naar homepage

Reportages 2012

Reportages 2011

  • Borgerhouts zangtalent in de Living
  • Voorzitter Districtsraad Borgerhout roept op tot kalmte
  • De GP Victor Campenaerts : Wielerkoers op rollen
  • De Grote Prijs Victor Campenaerts in Borgerhout
  • Wijzende armen aan Borgerhoutse gevels
  • "Chaos" bij vzw Sering
  • De Roma ontvangt honderdduizendste bezoeker in 2011
  • Spektakel en magie in Boelaarpark
  • Buren pakken Sint-Erasmusstraat en Reuzenpoort aan

 


Borgerhouts zangtalent in de Living Verslag op Borgerhout Vandaag

BORGERHOUT - Intieme sfeer in de living, met een optreden van de groep Allie Sees op een zondagnamiddag. Dat is wat de vzw ‘In de Living’ letterlijk en figuurlijk in een privé-huiskamer wil overbrengen.

Singer-songwriter Lut van Nooten van Allie Sees weet met haar stem de harten van zo’n vijftig toeschouwers in de living te ontroeren. Concerten in een privé-woonkamer, dat vindt deze zangeres alvast een tof initiatief.

VZW In De Living is een initiatief van Katleen Schueremans.

Contact vzw In De Living : info@indeliving.be

Contact Lut Van Nooten/Allie Sees : info@alliesees.be


Voorzitter Districtsraad Borgerhout roept op tot kalmte Verslag op Borgerhout Vandaag

BORGERHOUT- De bejaarde man die in zijn woning in de Vooruitzichtstraat in Borgerhout een jonge overvaller een dodelijke messteek toebracht, is niet aangehouden.  Dat is een voorlopige beslissing van het parket van Antwerpen.

Deze overval  met dodelijke afloop zorgt voor gemengde reacties in Borgerhout. Zoals onbegrip bij de geëmotioneerde familie van de overledene omdat de bejaarde man niet werd aangehouden. Maar er wordt ook opgeroepen tot kalmte en sereniteit.

De tweede vermeende overvaller blijft voorlopig spoorloos.


De GP Victor Campenaerts : Wielerkoers op rollen Verslag op Borgerhout Vandaag

MOORKENSPLEIN - Een echte wielerkoers op rollen. In Borgerhout. Het klinkt raar, maar voorbije zondag was het tijdens de eerste Grote Prijs Victor Campenaerts bittere ernst.

Verkrampte gezichten van jong en oud, vrouwen en mannen, op twee koersfietsen, duwend en trekkend, alles geven, tijdens spurtduels van formaat. En dan, dan is het volledig doodzitten, dan is het gedaan.

Deze wielerwedstrijd was eigenlijk een supportersfeestje voor de Borgerhoutse beloftevolle jonge wielrenner, Victor Campenaerts. Maar de organisatoren maakten er een echt wielerevent van, waaraan liefst 21 lokale ploegen deelnamen.

Sportiviteit en gemoedelijkheid dus, tijdens intense wielerprestaties in Café Mombasa. Voor ploegen met de gekste namen zoals de Rollemina’s, de Bronstige Racers of zelfs de Wulpse Wieltjes.

De sfeer was duidelijk van de partij op dit evenement, dat vrijwel zeker volgend jaar herhaald wordt.


De Grote Prijs Victor Campenaerts in Borgerhout Foto's op de fotopagina

MOORKENSPLEIN - Veel volk en ambiance troef tijdens de eerste GP Victor Campenaerts in Café Mombasa.

Fotograaf Tommy maakte leuke foto's. Ze zijn te zien op :

http://gpvictorcampenaerts.gazetvanborgerhout.be/#home

De videoreportage staat binnen enkele uren op gazet van borgerhout.


Wijzende armen aan Borgerhoutse gevels Verslag op Borgerhout Vandaag

BORGERHOUT - Sinds enkele weken hangen in de straten van Borgerhout een twintigtal wijzende armen. Met priemende vingers tonen ze verborgen plekjes en onontdekte plaatsen. Achter elke arm zit het verhaal van een inwoner over zijn favoriete plaats in Borgerhout.

Kunstenares Annelies Van Hullebusch en collega Vick Verachtert bouwden ook een maquette van Borgerhout waarin de wijzende armen en het verhaal erachter te zien zijn. Dankzij de opgenomen interviews, projecties en het spelen met lichtjes is het een interactief kijkspel.  

De verhalen van de inwoners zijn gebundeld in het boekje “De wijsprocessie”. Hiermee kan je zelf op zoek naar de wijzende armen in Borgerhout. Maar op sommige plaatsen moesten ze, wegens diefstal, al wel vervangen worden.

Voor de Wijsprocessie en het Kijkspel  kan je dit weekend vanaf 14u00 terecht in Rataplan.


"Chaos" bij vzw Sering Verslag op Borgerhout Vandaag

GROENINGERPLEIN - Chaos. Iedereen maakt het wel eens mee in onze alsmaar drukker wordende maatschappij. Ook zo voor de achttien acteurs van de vzw Sering uit Borgerhout. Zij werkten anderhalf jaar lang aan de nieuwe theatervoorstelling Chaos.

De acteurs van Chaos zijn zeer divers. Eén heeft het syndroom van Down, een andere is blind en nog een andere volgt chemotherapie. Jong en oud door elkaar. Doelgroepen dus. Maar voor regisseur Mia Grijp is het meer dan dat.

De voorstelling Chaos is ook de permanente strijd om iets te willen betekenen in het leven. Ieder op zijn manier.

De theatervoorstelling Chaos bij de VZW Sering op het Groeningerplein in Borgerhout loopt nog tot 23 oktober.


De Roma ontvangt honderdduizendste bezoeker in 2011 Verslag op Borgerhout Vandaag

TURNHOUTSEBAAN - De Roma aan de Turnhoutsebaan in Borgerhout heeft zijn honderdduizendste bezoeker van dit jaar over de vloer gekregen.De gelukkige is de 47-jarige Matty Van Dyck uit Merksem.

Hij en zijn partner Daniëlla Van Lathem werden door De Roma letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes gezet. Het zichtbaar verraste koppel wist even geen blijf met de grote ruiker bloemen, cadeaubonnen en het flesje Cava van de Roma.

Voor hen kon het concert van de Ierse zanger en gitarist Christy Moore in de Roma niet meer stuk.


Spektakel en magie in Boelaarpark  Verslag op Borgerhout Vandaag

BOELAARPARK - Theater van topniveau. Dat is wat Theater Tol in het Boelaarpark in Borgerhout neergezet heeft. Magie en spektakel. Op de grond en in de lucht. Over wielrenners.

Een eerbetoon, hoe kan het ook anders, aan de wielerhelden van Borgerhout zoals Stanneke Ockers maar dan via zijn Italiaanse collega Fausto Coppi.

Eerder op de avond brachten The Jacquelines een hulde aan de driestemmige swing van de Andrew Sisters uit de jaren veertig.

Het wielerweekend in het Boelaarpark werd georganiseerd door de districten Borgerhout, Berchem en Deurne.


Buren pakken Sint-Erasmusstraat en Reuzenpoort aan Verslag op Borgerhout Vandaag

BORGERHOUT - De Sint-Erasmusstraat en de bekende Reuzenpoort zijn opgekuist. Dat is te danken aan de bewoners ervan die in samenwerking met Opsinjoren een herfstpoets  organiseerden.  

Elke bewoner die deelnam  aan deze poetsdag, kreeg een hangmandje met 4 winterviooltjes om aan de voorgevel te hangen.

In september en oktober wordt in meerdere straten van Borgerhout zo’n straatpoets georganiseerd.  Opsinjoren wil hiermee de bewoners aanzetten om samen met de buren de straat proper te houden.

Maar Mireille van de Sint-Erasmusstraat wil nog meer samenwerking. Ze riep buren en geďnteresseerden op om samen een reus te maken voor de volgende reuzenstoet.

Met een beetje geluk loopt er volgend een jaar in de Reuzenstoet een Reuzenmus mee. Tot wat een straatpoets misschien leiden kan.


 
Reportages Borgerhout Vandaag : Overzicht Borgerhout Vandaag

Terug naar homepage

Reportages 2012

Reportages 2011