De Gazet van Borgerhout

Brengt nieuws uit onze buurt

Borgerhout Vandaag

Email : info@gazetvanborgerhout.be

Alle reportages van februari 2012

Terug naar homepage

Reportages 2012

Reportages 2011

  • Borgerhoutse Reuzen prijken op 5.000 luciferdoosjes
  • Autoverkeer tussen Turnhoutsebaan en Plantijn en Moretuslei wordt onmogelijk
  • Theater Tol naar Olympische Spelen in Londen
  • Woordvoerder Sharia4Belgium krijgt 2 jaar cel
  • De Gazet van Borgerhout te gast bij ATV
  • Districtsschepen Borgerhout noemt protest Te Boelaerlei "eigenbelang"
  • "Liberia en Borgerhout zijn eigenlijk niet zo verschillend"
  • Borgerhout heeft weldra modernste ziekenhuis in regio

Borgerhoutse Reuzen prijken op 5.000 luciferdoosjes Borgerhout Vandaag van dinsdag 28 februari 2012

BORGERHOUT – Omwille van de driehonderdste verjaardag van de Reuskens van Borgerhout, heeft het district 5.000 luciferdoosjes gemaakt met een foto van de reuzen. Het eerste luciferdoosje werd tijdens een internationale beurs van luciferdoosjes officieel voorgesteld.

Een duurzame gadget die misschien zal uitgroeien tot een waar collectorsitem. Eerst in de schuiven van de Borgerhoutenaars en wie weet misschien wel tot bij internationale verzamelaars.

De luciferdoosjes met de Reuzen zijn gratis verkrijgbaar, tijdens de kantooruren bij de cultuurdienst van het district Borgerhout.

Voor meer info over luciferverzamelingen : surf naar www.filumenistenclubsbelgie.com

Autoverkeer tussen Turnhoutsebaan en Plantijn en Moretuslei wordt onmogelijk Borgerhout Vandaag van maandag 27 februari 2012

BORGERHOUT – Alle autoverkeer tussen de Turnhoutsebaan en de Plantijn en Moretuslei wordt onmogelijk. Dat blijkt uit een alternatief wijkcirculatieplan dat door het district Borgerhout aan een deel van de bewoners is voorgelegd.

Eind vorig jaar werd het wijkcirculatieplan van Borgerhout wegens protest van onder andere de bewoners van de Kroonstraat naar de prullenmand verwezen. Want daar vrezen ze dat het project van het District voor een autovrij Moorkensplein, tot nog meer autoverkeer in hun straat zal leiden.

Nu is er een alternatief wijkcirculatieplan dat alle doorgangen voor auto’s tussen de Turnhoutsebaan en de Plantijn en Moretuslei afsluit. Het plan werd onder een beperkt aantal bewoners verspreid. Sommigen kregen het via-via in handen en zijn niet akkoord.

Stedenbouwkundige Walter Toebhans noemt het een slecht voorstel omdat het geen rekening houdt met inwoners die wegens fysieke handicap of ouderdom niet zonder auto kunnen. Hij pleit voor de invoering van een algemene snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur en controles met vaste flitspalen.

Het aanslepende wijkcirculatieplan doet vragen rijzen. Zoals : “Is een autovrij Moorkensplein wel haalbaar voor de mobiliteit van iedereen in Borgerhout?” En wat met de bussen van de Lijn? Want de bewoners van het Moorkensplein willen die bussen weg. Naar de Bakkerstraat. Maar daar willen ze die bussen ook niet.

Theater Tol naar Olympische Spelen in Londen Borgerhout Vandaag van maandag 13 februari 2012

BORGERHOUT – Ongelooflijk, maar waar. Het Borgerhoutse toneelgezelschap Theater Tol uit de Bouwhandelstraat zal tijdens de Olympisch Spelen in het Victoria Park in Londen vijf voorstellingen geven. Lot Seuntjens van Theater Tol moet er nog even aan wennen.

In Londen zetten zal Theater Tol het stuk “Luce” neerzetten. Theater van topniveau dat wij al in het Boelaerpark en op de Groenplaats in Antwerpen zagen.

Theater Tol vertrekt in juli met eenentwintig acteurs en medewerkers naar Londen. Een logistieke uitdaging want alle hotels zijn al volgeboekt.

Ondanks het internationaal succes blijft Lot met beide voeten op de grond staan. Maar op het einde van het interview laat ze toch dieper in haar hart kijken en loopt ze duidelijk over van geluk.

Woordvoerder Sharia4Belgium krijgt 2 jaar cel Borgerhout Vandaag van zaterdag 11 februari 2012

ANTWERPEN/BORGERHOUT – Fouad Belkacem, de woordvoerder van de radicale moslim-organisatie Sharia4Belgium, is veroordeeld tot twee jaar cel en 550 euro boete. Hij kreeg die maximumstraf wegens aanzetten tot haat en geweld tegen niet-moslims.

Tijdens zijn proces was Belkacem nooit aanwezig. Voor de uitspraak van het vonnis wel. Maar wegens een politiecontrole onderweg naar het justitiepaleis, arriveerde hij daar met vertraging, politiebegeleiding en onder grote aandacht van de media. Media voor wie hij geen goed woord had.

Belkacem werd niet onmiddellijk aangehouden en mocht als een vrij man het Vlinderpaleis verlaten. Zijn aanhangers zagen dat als een grote overwinning.

De Britse medebeklaagde, Anjem Choudary, werd veroordeeld tot één jaar effectieve celstraf. Hij werd wel onmiddellijk aangehouden. Voor en na de uitspraak van het vonnis was er in en rond het Vlinderpaleis verscherpt politietoezicht.

Gazet van Borgerhout in de Pers ATV 'Hallo Antwerpen' van 6 februari 2012

De Gazet van Borgerhout te gast bij ATV

ANTWERPEN - In het praatprogramma 'Hallo Antwerpen' van ATV werd uitgebreid aandacht besteed aan De Gazet van Borgerhout.

Op de website van ATV lees je dat de Gazet van Borgerhout geen papieren krant is, maar televisieverslaggeving via internet. Webtv dus, en één van de eerste Belgische sites met video verslaggeving op hyperlokaal niveau.

Een primeur voor België dankzij Borgerhout!

Bekijk de uitzending van ATV.

Ga naar "Gazet van Borgerhout in de pers"

Districtsschepen Borgerhout noemt protest Te Boelaerlei "eigenbelang" Borgerhout Vandaag van dinsdag 7 februari 2012

BORGERHOUT - Bewoners en omwonenden van de Te Boelaerlei blijven protesteren tegen de afsluiting van hun straat. De Borgerhoutse Districtsschepen voor Openbare Werken Roger Koreman noemt hun protest “een actie uit puur eigenbelang”.

Het Districtsbestuur van Borgerhout hanteert een beleid van dialoog met de burger. Maar bij deze nieuwe protestactie met 2.000 handtekeningen stelt de districstsschepen zich vragen.

De actievoerders zeggen dat het district hun protest niet in de officiële verslagen van de infovergaderingen opneemt. “Niet waar!”, zegt Koreman. Hij voegt eraan toe dat er ook bewoners zijn, die de afsluiting willen.

Het district start nu een nieuwe bevraging bij de bewoners. Over de inrichting van de Te Boelaerlei dus. Niet meer over het afsluiten van de straat, want die beslissing is volgens Koreman definitief.

De werken aan de Te Boelaerlei starten in princiep eind dit jaar.

Gazet van Borgerhout in de Pers Gazet van Antwerpen 2 februari 2012

"Liberia en Borgerhout zijn eigenlijk niet zo verschillend"

BORGERHOUT - Meer en meer internetbezoekers vinden de weg naar de Gazet van Borgerhout. Webtv met hyperlokaal nieuws, waarvoor bezieler Paul Van Goethem de mosterd haalde in ... Centraal-Afrika.

Paul Van Goethem (45) startte ruim drie maanden geleden met De Gazet van Borgerhout. Geen papieren exemplaar, maar televisieverslaggeving via internet. Webtv dus, en allicht de eerste Belgische videoverslaggeving op hyperlokaal niveau.

Ga naar "Gazet van Borgerhout in de pers"

Borgerhout heeft weldra modernste ziekenhuis in regio Borgerhout Vandaag van donderdag 2 februari 2012

BORGERHOUT - De opendeurdag van het ZNA Sint-Erasmusziekenhuis in Borgerhout lokte voorbije zondag zo’n 300 buren en omwonenden. Ze kregen er een blik achter de schermen van een modern ziekenhuis. En de boodschap dat het ziekenhuis uitgebouwd wordt tot één van de modernste van de regio.

De hoofdgeneesheer van ZNA Sint-Erasmus, dokter Leo Hendrickx, was duidelijk tijdens de opendeurdag: “Het ZNA Sint-Erasmus sluit niet!” Vorig jaar hadden protestacties van de organisatie “Geneeskunde voor het Volk” tegen onder andere de sluiting van de spoedafdeling verwarring gezaaid over de toekomst van het ZNA Sint-Erasmusziekenhuis.

“Wanneer een spoed voor 90 procent huisartsgeneeskunde doet, dan is die kost financieel niet verantwoord. Daarom sloten we onze spoed en maakten we afspraken met de huisartswachtpost hier net om de hoek.” legt de hoofgeneesheer uit.

ZNA wil de gezondheidszorg efficiënter managen, en aanpassen aan de stijgende vraag naar dagopnames. Want vandaag gebeuren in België reeds 60 procent van alle medische ingrepen in een dagziekenhuis. En omdat dat cijfer in de toekomst nog verder zal stijgen, past het ZNA Sint-Erasmusziekenhuis zich aan waardoor het zal uitgroeien tot één van de modernste ziekenhuizen in België.

Maar betekent dit dan dat patiënten meer zullen moeten betalen? “Neen, het is dankzij de herschikking van ons zorgaanbod dat we onze lage prijzen kunnen blijven garanderen.” Verzekert de hoofdgeneesheer van ZNA Sint-Erasmus.

Reportages Borgerhout Vandaag : Overzicht Borgerhout Vandaag

Terug naar homepage

Reportages 2012

Reportages 2011