De Gazet van Borgerhout

Brengt nieuws uit onze buurt

Borgerhout Vandaag

Email : info@gazetvanborgerhout.be

Alle reportages van oktober 2012

Terug naar homepage

Reportages 2012

Reportages 2011

 

 • Grote Prijs Victor Campenaerts 2012 deze zondag in café Mombasa (video)
 • Slachtoffers overval Zeeman-winkel zwaar aangeslagen maar terug aan het werk (verslag)
 • Marc Van Peel :Moerkerke heeft CD&V-zetel gestolen in Borgerhout" (video)
 • Patrick Janssens over de foto met de blote billen (video/interview)
 • Open VLD Borgerhout tevreden met één zetel in Districtsraad (video)
 • Sp.a-Borgerhout :"Dit is een duidelijke maar geen gemakkelijke uitslag." (video)
 • Teleurgestelde Nahima Lanjri verwacht moeilijke onderhandelingen in Borgerhout (video)
 • N-VA Borgerhout : "Kaarten liggen niet evident in Borgerhout" (video)
 • pvda+ haalt 4 zetels binnen in Borgerhout (video)
 • Stembusgang loopt tot twee uur vertraging op in Borgerhout (video)
 • Overzichtspagina van alle politieke partijen in Borgerhout (6 video's)
 • Van Besien weerlegt uitspraken Fatima Bali (video)
 • Interview met Fatima Bali over Borgerhout en over haar politieke toekomst (video)
 • Nahima Lanjri trekt lijst CD&V Borgerhout
 • Annemie Turtelboom : "Ontbinding Sharia4Belgium is afleidingsmaneuver"
 • Burgemeester Patrick Janssens opnieuw papa
 • Buurthuis "de 3 pleintjes" vierde feest op het Terloplein (video)
 • Evacuatie Jetairfly in Marokko wegens kotszakje
 • Zeventien straten van Borgerhout doen mee aan herfstpoets Opsinjoren (video)

Reportages Borgerhout Vandaag : Overzicht Borgerhout Vandaag

Terug naar homepage

Reportages 2012

Reportages 2011

Grote Prijs Victor Campenaerts 2012 deze zondag in café Mombasa (video)

Borgerhout Vandaag van vrijdag 26 oktober 2012

BORGERHOUT - Deze zondag vindt in café Mombasa de tweede editie plaats van de Grote Prijs Victor Campenaerts. Dit is een koers op rollen tussen ploegen van telkens 3 deelnemers (maximum 21 ploegen). Elke ploeg dient minimaal uit 1 vrouwelijke deelnemer te bestaan. Supporters zijn welkom.

Ook dit jaar zijn er zowel per ploeg als individueel mooie prijzen te winnen . Ploegen die vorige jaar meededen, krijgen de kans om zich eerst in te schrijven. Het event wordt gepresenteerd door Bernard Van Copenolle.

Bekijk hiernaast de reportage over de Grote Prijs Victor Campenaerts van vorig jaar.

Waar : Café Mombasa, Moorkensplein, Borgerhout

Datum: zondag 28 oktober 2012 - 13u30

Slachtoffers overval Zeeman-winkel zwaar aangeslagen maar terug aan het werk (verslag)

Borgerhout Vandaag van woensdag 24 oktober 2012

BORGERHOUT – In de Zeeman op de Turnhoutsebaan vond gisteren na sluitingsuur een gewapende overval plaats. De vier werkneemsters van de winkel werden onder bedreiging van een mes door twee mannen aan handen en voeten vastgebonden. De kluis en de kassa werden leeggeroofd. De daders konden ontkomen. De vier slachtoffers zijn zwaar aangeslagen maar gingen vandaag terug aan het werk.

Een dag later schuiven de klanten zoals gebruikelijk aan in de goedkope textielzaak. Achteraan in de winkel staan de slachtoffers van de gewapende overval bij elkaar. Aan hun gezichten is te merken dat ze nog steeds zeer sterk onder de indruk zijn van de gewapende overval van gisteren. Iemand van het management van Zeeman luistert en praat met hen. Er klinken begrijpende en bemoedigende woorden. Eén van de slachtoffers zucht. Een ander slachtoffer leunt met haar rug tegen de muur. Ze kijkt stilletjes en bedeesd voor zich uit. De gewapende overval van gisteren heeft duidelijk sporen achtergelaten.

Bedreigd en vastgebonden

De overvallers zijn dan ook driest te werk gegaan. Toen rond 18u00 de laatste klanten Zeeman verlaten hadden, vroeg één van de vier werkneemsters aan twee mannen om de zaak ook te verlaten. Eén van de twee mannen haalde plots een mes boven en gebood de vier vrouwen naar de bureelruimte met de kluis te gaan. Daar werden drie werkneemsters aan handen en voeten vastgebonden. De vierde vrouw moest de kluis en de kassa openen en het geld erin afgeven.

Ook persoonlijke bezittingen gestolen

De andere overvaller doorzocht de handtassen en persoonlijke spullen van de werkneemsters. Hij nam onder andere een iPod en een gsm en trok ook de ring van de vinger van één van de vrouwen. Tenslotte moest ook de vierde vrouw op de grond gaan liggen en werd ze ook aan handen en voeten vastgebonden. De daders sloten de deur en verlieten de winkel in een onbekende richting.

Politie één minuut na oproep ter plaatse

Kort daarna konden de slachtoffers mekaar bevrijden en de politie verwittigen. Deze was zeer snel ter plaatse. Onmiddellijk werd heel de winkel doorzocht. Het labo van de federale gerechtelijke politie verrichtte een sporenonderzoek. Bruikbare camerabeelden worden nu door de lokale recherche onderzocht. Geen van de werkneemsters raakte gewond. Ze werden opgevangen door de dienst slachtofferhulp van de politie.

Marc Van Peel :"Moerkerke heeft CD&V-zetel gestolen in Borgerhout" (video)

Borgerhout Vandaag van dinsdag 23 oktober 2012

BORGERHOUT – Luc Moerkerke, één van de twee verkozenen van CD&V Borgerhout, verlaat zijn partij. Havenschepen en Antwerps CD&V-boegbeeld zegt daarover in een interview dat Moerkerke een CD&V-zetel gestolen heeft.

Luk Moerkerke zit al 12 jaar in de districtsraad van Borgerhout. Van Peel kent hem als een kritisch en loyaal man. Juist daarom was hij verrast door de onverwachte stap van Moerkerke. Een beslissing die volgens Van Peel neerkomt op diefstal van een zetel van CD&V.

Van Peel verduidelijkt dat Moerkerke ontevreden was omdat CD&V niet hem maar wel lijsttrekker Nahima Lanjri als districtsschepen zou voordragen in een eventuele bestuurscoalitie in Borgerhout. “Aangezien Moerkerke bij zijn standpunt bleef, heb ik hem gezegd dat onze wegen zich dan scheiden.”

Op inhoudelijk vlak wil Moerkerke wat betreft mobiliteit volledig de ingeslagen weg van het vorige districtsbestuur volgen. “Maar dat is binnen CD&V Borgerhout niet evident.’ argumenteerde hij in een persmededeling. Van Peel noemt dit een excuus want volgens hem draait alles rond de persoonlijke ambitie van Moerkerke om schepen te worden.

En mogelijk wordt Moerkerke schepen. Want intussen blijkt dat hij als onafhankelijke mee met het kartel Sp.a-Groen en pvda+ in Borgerhout een progressieve meerderheid wil vormen. Zonder CD&V dus. Moerkerke ontkende maandag aan de Gazet van Borgerhout dat hij hierover vooraf met Sp.a-Groen had gesproken.

Patrick Janssens over zijn foto met de blote billen (video)

Borgerhout Vandaag van maandag 22 oktober 2012

BORGERHOUT – Een jongen van zes jaar vroeg aan burgemeester Patrick Janssens waarom hij zijn kindje met de billen bloot op de cover van zijn magazine had gezet. Janssens geeft uitleg en vraagt vervolgens aan deze reporter-in-spe of hij de foto niet leuk vond. En hij kreeg een verrassend antwoord.

Het interview vond plaats op de Turnhoutsebaan, enkele dagen voor de verkiezingen.

OpenVLD Borgerhout tevreden met één zetel in Districtsraad (video)

Borgerhout Vandaag van woensdag 17 oktober 2012

BORGERHOUT – OpenVLD haalde in Borgerhout één zetel en daarom noemt lijsttrekker Thomas Heiremans zich een tevreden man. “Eén zetel was ons doel en dat hebben we bereikt.” zegt hij in een interview met de Gazet van Borgerhout.

Wat betreft coalitiebesprekingen beseft Heiremans dat Open VLD met één zetel niet direct de eerste partij is waarmee men zal spreken. “Een beetje afwachten dus maar OpenVLD Borgerhout staat sowieso open voor een positieve gebeurtenis in Borgerhout” besluit hij.

Sp.a-Borgerhout :"Dit is een duidelijke maar geen gemakkelijke uitslag." (video)

Borgerhout Vandaag van maandag 15 oktober 2012

BORGERHOUT – Ondanks een verlies van drie zetels is sp.a Borgerhout tevreden met de resultaten van het kartel sp.a-Groen in Borgerhout. “Gezien de moeilijke omstandigheden is dit toch wel een zeer goed resultaat.” zegt Jo Vermeulen, voorzitter van sp.a Borgerhout. Hij noemt de uitslag duidelijk maar niet gemakkelijk om er een ordentelijk bestuur mee op te zetten.

Over het verlies van de drie zetels van het kartel sp.a –Groen in Borgerhout zegt Vermeulen dat dit er een beetje inzat. “We hadden vorige keer bijna de absolute meerderheid.” Hij onderlijnt dat het verkiezingsresultaat van zondag zeer behoorlijk is en dat het kartel sp.a-Groen hiermee de leidinggevende formatie in Borgerhout blijft.

Over mogelijke toekomstige coalities ziet Vermeulen een paar mogelijkheden. Maar hij voegt er onmiddellijk aan toe dat het geen gemakkelijk uitslag is. “Een district hangt samen met de stad.” Zegt hij. Tot besluit zegt hij dat een duidelijke uitslag niet altijd gemakkelijk is om nadien een ordentelijk bestuur op te zetten.

Teleurgestelde Nahima Lanjri verwacht moeilijke onderhandelingen in Borgerhout (video)

Borgerhout Vandaag van maandag 15 oktober 2012

BORGERHOUT – Lijsttrekker Nahima Lanjri van CD&V Borgerhout zegt dat ze gedeeltelijk teleurgesteld is met het behaalde resultaat in Borgerhout. “Maar omdat we tussen twee grote groepen ‘gesandwiched’ werden, ben ik wel blij dat we onze twee zetels hebben kunnen behouden” zegt ze in een reactie.

Lanjri wijt de status quo van haar partij in Borgerhout aan het feit dat die als centrumpartij tussen twee grote groepen zat. “Aan de ene kant het N-VA dat over heel Vlaanderen er sterk uitkwam en aan de andere kant een kartel sp.a-Groen.” verklaart ze. Frappant noemt ze het resultaat van de pvda+ dat 4 zetels in de wacht sleepte.

Ze zegt dat de toekomstige onderhandelingen moeilijk zullen zijn omdat de standpunten wel eens ver uit elkaar durven te liggen.

Lanjri onderlijnt dat het nu belangrijk is om de toekomst van Borgerhout voor ogen te hebben. “We weten dat we samen moeten vooruitgaan, voor iedereen in Borgerhout, wat die ook mogen gestemd hebben.” Ze voegt er aan toe dat ze beschikbaar is om hieraan mee te werken.

N-VA Borgerhout : "Kaarten liggen niet evident in Borgerhout" (video)

Borgerhout Vandaag van maandag 15 oktober 2012

BORGERHOUT – Lijsttrekker Alain Herremans van N-VA Borgerhout zegt in een reactie op de verkiezingsresultaten dat de kaarten in Borgerhout niet evident liggen.

“Dankzij de geboekte winst van zes bijkomende zetels zijn we nu met zeven zetels de tweede grootste politieke partij van Borgerhout” zegt hij aan Gazet van Borgerhout.

Hij voegt er aan toe dat N-VA Borgerhout dan ook voor alle gesprekken open staat.

pvda+ haalt vier zetels binnen in Borgerhout (video)

Borgerhout Vandaag van maandag 15 oktober 2012

BORGERHOUT – Pvda+ heeft in Borgerhout vanuit het niets vier zetels in de districtsraad binnengehaald. Lijsttrekker Zohra Othman behaalde met 2.194 stemmen het meeste voorkeurstemmen in het district. Ze is hiermee is zeer verrast maar ook zeer blij met dit resultaat.

“Ik moet nog wakker worden. Ik knijp voortdurend mezelf om te beseffen dat het echt waar is.” zegt Zohra Othman in een eerste reactie aan de Gazet van Borgerhout.

Volgens Othman werd dit resultaat in de eerste plaats gehaald dankzij het ploegwerk van de pvda+. “Anderzijds zijn er ook de mensen die omwille van het gevoerde beleid van de stad tijdens de voorbije 6 jaar een stem willen die opkomt voor een meer sociaal beleid.” voegt ze er aan toe.

Pvda+ meldt vandaag in een persbericht dat het bereid is om coalitiebesprekingen te voeren met sp.a-Groen en CD&V in het district Borgerhout een progressieve meerderheid te vormen.

Othman werd ook verkozen op de lijst van pvda+ in de Gemeenteraad van Antwerpen en in de Provincieraad.

Stembusgang loopt tot twee uur vertraging op in Borgerhout (video)

Borgerhout Vandaag van zondag 14 oktober 2012

BORGERHOUT - Aan verschillende stembureaus in Borgerhout stonden vandaag meterslange rijen met wachtende kiezers. Hun geduld werd danig op de proef gesteld want er waren onder meer problemen met de stemcomputers.

Eén stembureau op de Turnhoutsebaan ging niet tijdig open omdat de door de kieswet vereiste politieagent niet aanwezig was.

De bureaus die later konden starten, bleven ook langer open.

Verkiezingsnieuws : overzicht met TV-reportages over alle politieke partijen in Borgerhout (video)

Borgerhout Vandaag van zaterdag 13 oktober 2012

BORGERHOUT – De Gazet van Borgerhout maakte hieronder een handige verkiezingspagina gemaakt met TV-reportages over de lijstvoorstellingen en de programma's van alle politieke partijen in Borgerhout.

1. Open Vld

2. N-VA

3. Vlaams Belang

4. sp.a - Groen

7.CD&V

8. pvda+

BORGERHOUT - Open VLD Borgerhout heeft in haar programma grootse mobiliteitsplannen opgenomen. Zo wil het de Turnhoutsebaan herwaarderen door het volledige openbaar vervoer ervan onder de grond te steken.

Met de plannen van het huidige bestuur van Borgerhout om het Moorkensplein volledig verkeersvrij te maken, gaat lijsttrekker Thomas Heiremans niet akkoord.

Op het vlak van veiligheid wil OpenVLD op districtsniveau een Schepen van Veiligheid als doorgeefluik naar het gemeentebestuur van Antwerpen.

Wat betreft onderwijs vindt Ellen Wiese, de nummer twee op de lijst van OpenVLD Borgerhout, dat er in Borgerhout meer kwaliteitsvolle scholen nodig zijn. Want bij gebrek daaraan sturen ouders hun kinderen naar scholen buiten Borgerhout.

Voor het Krugerplein wil ze dat het districtsbestuur investeert in speeltuigen voor de allerkleinsten, in meer controle op sluikstorten en in pleinverantwoordelijken.

BORGERHOUT - Voor N-VA Borgerhout moet autoverkeer op het Moorkensplein mogelijk blijven. Dit standpunt staat lijnrecht op de positie van sp.a-Groen dat wel een verkeersvrij plein wil.

Volgens Alain Herremans, de lijsttrekker van N-VA Borgerhout, is het een onderbouwd standpunt want bepaalde verkeersingrepen veroorzaakten volgens hem overlast op andere plaatsen.

N-VA Borgerhout zegt dat het alle wijkcirculatieplannen van het district wil bijsturen tot een evenwichtige, respectvolle oplossing voor de mobiliteit van iedereen : voetgangers, fietsers, openbaarvervoer- en autogebruikers.

Op het vlak van veiligheid zal het N-VA ook in Borgerhout de strijd tegen drugs aanbinden. Sadia Choukri, de tweede op de lijst, vraagt dan ook dat het district betrokken wordt in het veiligheidsbeleid van de stad en dat het aan de vergadering van de politieraad kan deelnemen. Het NVA wil ook dat het district tegen overtreders LAST-boetes kan uitschrijven.

N-VA wil op districtsniveau een ondernemingscoördinator die nieuwe en bestaande winkels en bedrijven in Borgerhout zal helpen.

BORGERHOUT - Het Vlaams Belang Borgerhout heeft in haar 11-punten programma één grote prioriteit en dat is het behoud van het Vlaams karakter van Borgerhout.

Maar er zijn ook andere thema’s zoals kwaliteitsonderwijs, de bouw van gratis ondergrondse parkings voor de auto’s van de buurtbewoners.

Vlaams Belang zegt dat het met de huidige beperkte bevoegdheden van een district geen directe inspraak heeft in het lokale politioneel beleid. En daarom wil het een eigen districtsschepen voor Veiligheid creëren.

In het verkiezingsprogramma wordt ook een lans gebroken voor meer groen in Borgerhout. Volgens het Vlaams Belang kapt de groendienst van de stad te veel bomen in het Te Boelaerpark zonder die te vervangen.

Om deze thema’s te kunnen realiseren, wil het Vlaams Belang van Borgerhout eventueel terug een aparte gemeente maken.

BORGERHOUT - In Borgerhout gaan Sp.a en Groen in kartel naar de kiezer. De gezamenlijke lijst wordt getrokken door Marij Preneel van Groen. Roger Koreman van Sp.a staat op de tweede plaats. Huidig districtsvoorzitter Wouter Vanbesien verlaat de Borgerhoutse politiek want hij komt op voor de Antwerpse gemeenteraad. Hij geeft in Borgerhout de fakkel door aan Marij Preneel en aan Ikrame Kastit die de derde plaats krijgt.

Het kartel wil een overkapping van de ring, een park achter Hof ter Loo, meer kinderopvang, meer sportruimte en meer basisscholen.

Maar ook een autoluwer en verkeersveiliger Borgerhout. Een delicaat dossier want tegen een deel van de wijkcirculatieplannen die hiervoor nodig zijn werd fel geprotesteerd. Onder andere omwille van de plannen om het Moorkensplein autovrij te maken van.

Moorkensplein autovrij

Hoewel die plannen de voorbije maanden in vraag werden gesteld, zegt Wouter Vanbesien dat het Moorkensplein hoe dan ook autovrij zal worden.

BORGERHOUT - Zoals bekend trekt in Borgerhout CD&V naar de kiezer met lijsttrekster Nahima Lanjri. Zij zetelde de voorbije 18 jaar in de Gemeenteraad van Antwerpen. Maar vandaag kiest ze resoluut voor Borgerhout.

Ze wil dit doen met een ambitieus tienpuntenprogramma met als rode draad letterlijk en figuurlijk "samenleven".

Het programma van CD&V besteedt ook aandacht aan onderwijs. De jongste vrouw op de kieslijst en tevens leerkracht legt uit waarom.

Voor de ouderen van Borgerhout vraagt men een bijkomend dienstencentrum en een sociaal restaurant.

Ook op het programma staat één van de meest delicate dossiers in Borgerhout, namelijk mobiliteit en verkeersveiligheid.

CD&V Borgerhout pleit hier voor wijkcirculatieplannen die met gezond verstand opgesteld worden.

BORGERHOUT - In Borgerhout komt de politieke partij pvda+ op met een aparte lijst. Zonder voorzitter Peter Mertens want hij verhuisde onlangs met 'spijt in het hart' van Borgerhout naar Antwerpen.

Hij pleit alvast voor de overkapping van de ring in Borgerhout want "dit district is zeer druk bevolkt en heeft veel te weinig groen."

In Borgerhout wordt de lijst van pvda+ getrokken door Zohra Othman. Deze advocate en voormalige voorzitster van de Antwerpse migrantenraad wil alvast meer bevoegdheden voor het district.

Met meer inspraak en meer geld voor openbaar vervoer en fietspaden in Borgerhout. Wat betreft het gebruik van de auto in de stad is Othman genuanceerd.

Ze stelt meer Park&Rides voor maar ook een aanpassing van het betalend parkeerbeleid.

Opmerkelijke figuur op de lijst van pvda+ Borgerhout is de zanger van de Antwerpse volksgroep Katastroof.

Van Besien weerlegt uitspraken Fatima Bali (video)

Borgerhout Vandaag van zaterdag 13 oktober 2012

BORGERHOUT - Groen-voorzitter Wouter Van Besien is niet te spreken over de recente uithaal van ex-Groen politica Fatima Bali.

Hij gelooft dat ze gemotiveerd is door frustratie over haar stukgelopen politieke carrière. In tegenstelling tot haar beweringen maakt hij zich sterk dat hij samen met Groen veel in Borgerhout heeft gedaan.

Interview met Fatima Bali over Borgerhout en over haar politieke toekomst (video)

Borgerhout Vandaag van vrijdag 12 oktober 2012

BORGERHOUT - Enkele dagen voor de verkiezingen praat de Gazet van Borgerhout met voormalig Agalev en ex-Groen politica Fatima Bali. Zij was 24 jaar geleden het eerste verkozen gemeenteraadslid van Marokkaanse afkomst in Vlaanderen. Na een ruzie over haar schepenambt in Borgerhout werd ze drie jaar geleden op een zijspoor gezet. Ze heeft dat nog steeds niet verwerkt en daarom doet ze niet mee met deze verkiezingen.

In het interview trekt Fatima Bali hard van leer tegen Groen-voorzitter Wouter Van Besien die volgens haar tijdens de voorbije bestuursperiode niet voldoende aanwezig was in Borgerhout. Van Besien zei aan de Gazet van Borgerhout dat hij op de uitspraken van Bali niet wil reageren.

Bali betreurt dat de “allochtonen” ondervertegenwoordigd zijn in het bestuur van Borgerhout. Maar ze vermeldt ook positieve evoluties.

Ondanks deze successen keert Bali voorlopig niet terug naar de actieve politiek. Ze wil wel als allochtone politieke ervaringsdeskundige wegen op het beleid.

Opmerkelijk is dat Fatima Bali haar openlijke steun uitspreekt voor andere politieke kandidaten zoals Nahima Lanjri van CD&V.

Nahima Lanjri trekt lijst CD&V Borgerhout (video)

Borgerhout Vandaag van maandag 8 oktober 2012

BORGERHOUT - Zoals bekend trekt in Borgerhout CD&V naar de kiezer met lijsttrekster Nahima Lanjri. Zij zetelde de voorbije 18 jaar in de Gemeenteraad van Antwerpen. Maar vandaag kiest ze resoluut voor Borgerhout.

Ze wil dit doen met een ambitieus tienpuntenprogramma met als rode draad letterlijk en figuurlijk samenleven.

Het programma van CD&V besteedt ook aandacht aan onderwijs. De jongste vrouw op de kieslijst en tevens leerkracht legt uit waarom.

Voor de ouderen van Borgerhout vraagt men een bijkomend dienstencentrum en een sociaal restaurant.

Ook op het programma staat één van de meest delicate dossiers in Borgerhout, namelijk mobiliteit en verkeersveiligheid. CD&V Borgerhout pleit hier voor wijkcirculatieplannen die met gezond verstand opgesteld worden.

Annemie Turtelboom : "Ontbinding Sharia4Belgium is afleidingsmaneuver"

Borgerhout Vandaag van maandag 8 oktober 2012

BORGERHOUT - De radicale moslimorganisatie Sharia4Belgium heeft op haar website aangekondigd dat het zichzelf opdoekt. Minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open Vld), deze middag op bezoek in Borgerhout, is er niet onder de indruk van.

“Dit is het beste bewijs dat het geen zin heeft om zo’n organisaties te verbieden want ze ontbinden zichzelf maar ze stellen zich ook weer samen met de snelheid van de klok.” zegt Turtelboom.

Ze beschouwt het bericht van Sharia4Belgium eerder als een strategisch afleidingsmaneuver. “Ik denk dat het vooral een teken is hoe ze hun eigen strategie zien want in hetzelfde persbericht zeggen ze dat de strijd onverminderd door gaat. Dus ze proberen een afleidingsmaneuver te creëren …” verklaart ze.

De minister onderlijnt tegelijkertijd dat de aangekondigde opdoeking van Sharia4Belgium geen invloed heeft op het lopend gerechtelijk onderzoek. “Omdat organisaties niet verboden kunnen worden in ons land verandert dit uiteraard niets want alle procedures lopen tegen individuen en die procedures blijven, met alle onafhankelijkheid die het gerecht eigen is in ons land, gewoon lopen.” aldus Turtelboom.

Burgemeester Patrick Janssens opnieuw papa

Borgerhout Vandaag van donderdag 4 oktober 2012

ANTWERPEN – Burgemeester Patrick Janssens is weer papa geworden. Vanochtend werd Kasper Jan Janssens geboren. Het is de tweede zoon voor Patrick Janssens en Sabine Steels.

In een persbericht staat dat moeder en zoon het goed stellen en dat Kasper Jan 4kg70gram weegt en 51,5 cm groot is.

Buurthuis "de 3 pleintjes" vierde feest op het Terloplein (video)

Borgerhout Vandaag van dinsdag 2 oktober 2012

BORGERHOUT – Onder een stralende zon heeft buurthuis de 3 Pleintjes aan het Terloplein de zomer feestelijk afgesloten. Niet met de gebruikelijke jaarlijkse barbecue maar wel met muziek en veel animatie.

Met een mini straatvoetbalveld waar kinderen van de buurt naar hartenlust konden voetballen. En een tijdelijk terrein voor gocarts dat dankzij de hulp van de jeugdwerkers van Kras af en toe op een Formule-1 piste leek.

Op het grote podium aan het Terloplein stond onder andere de dansgroep Fame die al verschillende jaren een repetitieruimte gebruikt, in de Kwekerijstraat vlakbij het plein. De meisjes van Fame lieten dan ook met veel plezier hun danstalent aan hun buren zien.

Heraanleg

Binnen twee weken wordt het Terloplein heraangelegd tot een volwaardig speelplein. Met een groot en een klein voetbalveld, een speelhoek voor de kleinsten en eentje voor de grotere kinderen. En ook nog een klimspin. Naast zitbanken, fietsstallingen en extra bomen komt er ook een sorteerstraatje. Tegen mei 2013 zal het pleintje klaar zijn. En dan wordt er opnieuw gefeest.

Evacuatie Jetairfly in Marokko wegens kotszakje

Borgerhout Vandaag van maandag 1 oktober 2012

AGADIR/BORGERHOUT - In het Marokkaanse Agadir zijn na een bommelding 184 passagiers van een vliegtuig van de Belgische luchtvaartmaatschappij Jetairfly geëvacueerd. Aanleiding was de ontdekking aan boord van een kotszakje waar het woord “bomb” op was geschreven. Dit nieuws bereikte de Gazet van Borgerhout via de familie van een Borgerhoutenaar.

Een Boeing 737-800 van de Belgische lowcost luchtvaartmaatschappij Jetairfly maakte zich vorige week donderdag klaar om van de luchthaven van het Marokkaanse Agadir naar Parijs te vliegen. Toen alle 184 passagiers al aan boord waren, vond een lid van de bemanning op een zetel een kotszakje met het woord “bomb” opgeschreven.

De kapitein van de Boeing 737-800 van Jetairfly nam geen enkel risico en beval de onmiddellijk evacuatie van alle personen aan boord van het vliegtuig. Op een afgelegen plek van de luchthaven van Agadir Al Massira werd de Boeing van Jetairfly volledig doorzocht. Er werd geen bom gevonden.

Hans Vanhaelemeesch, de woordvoerder van Jetairfly, bevestigde aan de Gazet van Borgerhout dat een Boeing 737-800 in Agadir vorige week bijna drie uur vertraging heeft opgelopen door een valse bommelding.

Zeventien straten van Borgerhout doen mee aan herfstpoets Opsinjoren (video)

Borgerhout Vandaag van maandag 1 oktober 2012

BORGERHOUT - Voor de allereerste herfstpoets van Opsinjoren staken in Borgerhout de bewoners van zeventien straten voorbije zaterdag de handen uit de mouwen. Ook deze jongens aan het Jan Borluutplein deden met veel enthousiasme mee.

Poetsen door en voor iedereen dus. Om het straatbeeld tijdens de komende winter op te fleuren, verdeelde Opsinjoren op het Groeningerplein zo’n 1.750 winterviooltjes en 3.000 liter potgrond. Deze bewoner van de René Bossiersstraat legt uit waarom zijn straat meedoet.

“Buren bij elkaar brengen” dat is het doel van Opsinjoren. Niet alleen met een gezamenlijke straatpoets maar ook met een project zoals het kweken van planten en groenten in 4 reuzenplantenbakken aan het Jan Borluutplein. En daar zoekt men nog vrijwilligers voor.

Reportages Borgerhout Vandaag : Overzicht

Terug naar homepage