De Gazet van Borgerhout

Brengt nieuws uit onze buurt

Borgerhout Vandaag

Email : info@gazetvanborgerhout.be

Alle reportages van augustus 2012

Terug naar homepage

Reportages 2012

Reportages 2011

 

 • Derde editie Plazza Fortuna op Koxplein (video)
 • Geen reuzenstoet voor alle handelaars Turnhoutsebaan dit jaar (video)
 • "Alles loopt op rolletjes" in Borgerhout (video)
 • Oproep tot getuigen dodelijk verkeersongeval Turnhoutsebaan
 • Na het Laar nu ook klachten over het niet opruimen van sluikstort op het Moorkensplein
 • Buurtbewoners ergeren zich over sluikstort rond vuilnisbakje op het Laar
 • Moslims en niet-moslims "breken" het vasten tijdens een "iftar" (video)
 • Rode Kruis Borgerhout zoekt vrijwilligers : vanavond infovegadering in Bakkerstraat
 • Grootste "badboot" ter wereld heeft Borgerhoutse eigenaars (video)
 • Borgerhoutse kunstenaar maakt hoofd Roze Reus WorldOutgames 2013 (video)
 • Inbreker Roma betrapt met gestolen laptop op zak
 • Halskettingdiefstal in Sint-Lucasstraat
 • Borgerhoutse Kwekerijstraat afgesloten
 • 89-jarige weert diefstalpoging af in Duivelshofstraat
 • Afpersing met wapenvertoon op brug over Antwerpse ring
 • 26-jarige neergestoken op Turnhoutsebaan

Reportages Borgerhout Vandaag : Overzicht Borgerhout Vandaag

Terug naar homepage

Reportages 2012

Reportages 2011

Derde editie Plazza Fortuna op Koxplein Borgerhout

Borgerhout Vandaag van vrijdag 31 augustus 2012

BORGERHOUT – Het pleinfeest op het Koxplein is toe aan haar derde editie. En deze zaterdag wordt het omgetoverd tot een knallend feestfestijn voor jong en oud.

Madam Fortuna organiseert met Plazza Fortuna deze zaterdag 1 september op het Koxplein een wervelend feest. Met niemand minder dan Pieter Embrechts die Murga Armada inviteert, Ramona, Sindicato Sonico, Lokomotiv en Cirkanto met hun acrobatische performances.

Van Luk D’Heu wordt verwacht dat hij alles charmant aan elkaar breit! Plazza Fortuna voorziet ook kinderanimatie, zodat ook de jongsten onder ons pret kunnen maken. Er is zelfs een Frituur Fortuna voorzien.

12:00 – opening door Luk D’Heu + free podium

13:00 – Ramona

14:00 – Cirkanto – gratis circusworkshops for kids – inschrijven op het Koxplein!

14:30 – free podium (met om 15u jong aanstormend talent: Tin Fingers!)

17:30 – Lokomotiv

19:00 – Pieter Embrechts & Murga Armada

20:45 – Sindicato Sonico

Meer info op www. madamfortuna.be

"Alles loopt op rolletjes" in Borgerhout

Borgerhout Vandaag van maandag 27 augustus 2012

BORGERHOUT - De voorbije weken kon je op verschillende pleinen en parken in Borgerhout naar “Alles loopt op rolletjes” gaan kijken. Dit mobiel straat-, poppen- en woonwagentheater is speciaal gemaakt voor kinderen van 3 tot 12 jaar.

Dit tijdelijk kinderdorp streek ook neer in het Te Boelaerpark waar het onder een stralende zon heel wat kinderen kon amuseren. Met knutselworkshops om, hoe kan het ook anders in Borgerhout, nog wat reusjes te bouwen. Of met goochelaar Mario Fernandez die met zijn caravan als decor de kinderen kon verbazen met zijn goocheltruks. Of in een nostalgische woonwagen waar kinderen kunnen genieten van kijk- en luistervoorstellingenen zelfs een echt poppentheater.

De voorstellingen van “Alles loopt op rolletjes” zijn nog te zien, nu woensdag in de Griffier Schobbenslaan. Het slotfeest heeft komende donderdag plaats, op het Krugerplein. De voorstellingen zijn gratis en lopen telkens van 10 tot 16 uur.

Voor meer info kan je terecht op www.alleslooptoprolletjes.be.

Oproep tot getuigen dodelijk verkeersongeval Turnhoutsebaan

Borgerhout Vandaag van dinsdag 21 augustus 2012

ANTWERPEN – De politie en het parket van Antwerpen roepen de personen op die getuige waren van het dodelijke verkeersongeval, gisteren (maandag 20/08/2012), op de Turnhoutsebaan in Borgerhout om zich te melden bij de politie.

Om 13:25 uur werd op de Turnhoutsebaan ter hoogte van de Engelselei een 64-jarige vrouw aangereden. Ze stak de rijbaan over op het zebrapad aan tramhalte Stenenbrug toen ze werd aangereden door een grijze Ford Mondeo. Het slachtoffer overleed ter plaatse. De 20-jarige bestuurder werd in shock overgebracht naar het ziekenhuis.

Er bestaat echter nog grote onduidelijkheid over de juiste omstandigheden van het ongeval. Daarom wordt een oproep gedaan naar getuigen die het ongeval zelf hebben zien gebeuren.

Tips zijn welkom via het gratis nummer 0800 30 30 0.

E-mail: opsporingen@politie.be

Dit bericht staat online op de website van de politie www.politie.be

Na het Laar nu ook klachten over niet opruimen van sluikstort op Moorkensplein

Borgerhout Vandaag van maandag 20 augustus 2012

BORGERHOUT – Na het Laar maken nu ook verschillende bewoners van het Moorkensplein melding van sluikstort op hun plein. Ook zij zijn verbolgen over het gebrek aan actie van de bevoegde stadsdiensten.

Een collega journalist van een grote Vlaamse krant meldt aan de Gazet van Borgerhout dat de blauwe lijn van de politie zegt dat dit de bevoegdheid is van de sluikstortcel. Een andere bewoner van het Moorkensplein noemt het plein in een bericht het “Moorkensstort”.

Sluikstort op zich heeft niets met Borgerhout te maken want het gebeurt ook elders in de stad. Een pijnpunt is wel dat de burgers in Borgerhout blijkbaar niet voldoende op de hoogte zijn hoe ze met sluikstort moeten omgaan en vooral welke telefoonnummers van de stadsdiensten in zo'n gevallen kunnen gebeld worden.

Anderzijds blijkt uit de verschillende berichten dat diegenen die de juiste hulpnummers kennen toch nog van het kastje-naar-de-muur worden gestuurd. Is het manke communicatie of is er een andere reden waarom het sluikstort op de pleinen van Borgerhout ongemoeid kan blijven liggen?

Buurtbewoners ergeren zich over sluikstort rond openbaar vuilnisbakje op het Laar

Borgerhout Vandaag van maandag 20 augustus 2012

BORGERHOUT – Op het Laar in Borgerhout ligt er sinds het voorbije weekend her en der vuilnis. Zelfs na verschillende telefoontjes naar diverse stadsdiensten was dit vuilnis voorbije maandag nog steeds niet opgeruimd. Dat meldden verschillende bronnen aan de Gazet van Borgerhout.


Het vuilnis rond het openbaar vuilbakje vlak voor het terras van staminee het Laar geeft aanleiding tot ergernis (zie bijgaande foto). Omdat mensen hun vuilnis zomaar dumpen en ook omdat na verschillende telefoontjes naar de stadsdiensten het vuil niet opgeruimd werd.

Ook de pastoor van de kerk op het Laar vindt dit niet aanvaardbaar. Hij vraagt zich bovendien af waarom er op het Laar zo weinig openbare vuilbakjes zijn. En waarom er amper of geen bloemen zijn zoals in de rest van de stad.

Moslims en niet-moslims "breken" het vasten tijdens een "Iftar"

Borgerhout Vandaag van zaterdag 18 augustus 2012

BORGERHOUT - Nog één dag en dan is de ramadan voorbij. Tijdens die periode hebben de moslims wereldwijd van ’s morgens tot ‘s avonds gevast. Pas als de avond valt wordt er terug gegeten en gedronken. En dat doet men graag tijdens de zogenaamde “Iftar-maaltijd” wanneer samen de vasten gebroken wordt.

Op de Iftar van de Marokkaanse VZW Steunproject in Borgerhout waren heel wat buren en vrienden aanwezig, moslims en niet-moslims. Maar ook het lokale districtsbestuur en zelfs de Burgemeester van Antwerpen en enkele schepenen aten mee.

Voor het eten wordt er samen rond de tafel gebeden. En voor diegenen die willen ook even afgezonderd in een aparte ruimte.

Maar is zo’n maand van vasten tijdens de ramadan dan geen zware opdracht? We vragen het aan Ali Kadouri van de VZW Steunproject.

Morgen is de Ramadan voorbij en dan is het opnieuw feest want dan vieren alle moslims het welbekende suikerfeest.

Rode Kruis van Borgerhout zoekt vrijwilligers : vanavond infovergadering in de Bakkerstraat

Borgerhout Vandaag van donderdag 16 augustus 2012

BORGERHOUT - Het Rode Kruis van Borgerhout organiseert op donderdag 16 augustus van 19 tot 22 uur een informatieavond. Bedoeling is om nieuwe vrijwilligers voor het Rode Kruis aan te trekken.

De informatieavond heeft plaats in het Rode Kruis-lokaal in de Bakkerstraat 52.

Daar kan men kennis maken met de diverse facetten van de organisatie. Inschrijven kan via een email ter attentie van Frank Vrints, voorzitter [at]borgerhout.rodekruis.be

Grootste "badboot" ter wereld heeft Borgerhoutse eigenaars

Borgerhout Vandaag van woensdag 15 augustus 2012

ANTWERPEN/BORGERHOUT - In het Antwerpse Kattendijkdok is de grootste badboot ter wereld onder grote belangstelling officieel ingehuldigd. Burgemeester Patrick Janssens knoopte zijn burgemeesterslint rond een jonge knaap om samen met hem de Badboot te dopen.

Maar de champagnefles wou niet stuk. En toen die na vier gooibeurten nog niet brak, sloeg de Burgemeester de kurk eraf. Waardoor niet alleen de boot maar ook enkele mensen gedoopt werden. Tegelijkertijd het startschot voor zo’n 70 kinderen van Kindervreugd en van speelpleinen Koraal om de Badboot van Antwerpen voor de eerste keer in te zwemmen.

BORGERHOUTSE EIGENAARS?

Maar is die badboot wel van Antwerpen? We vragen aan de burgemeester of hij weet waar een deel van de eigenaars ervan wonen.

Wat er ook van zij, de grootste badboot ter wereld ligt in Antwerpen en zal aan velen nog heel wat waterplezier bezorgen.

Meer info op www.badboot.be

Borgerhoutse kunstenaar maakt hoofd Roze Reus van WorldOutgames 2013

Borgerhout Vandaag van zaterdag 11 augustus 2012

ANTWERPEN/BORGERHOUT – In Antwerpen is een Roze Reus geboren die de parade van het holebifestival “Antwerp Pride” op gang trekt. Zijn hoofd werd gemaakt door een Borgerhoutse kunstenaar.

Over deze reus is weinig geweten. Hij heeft nog geen naam en het is ook niet duidelijk of het een meisje of een jongen is. Maar hij wil wel meelopen in de Reuzenstoet van Borgerhout op 15 september.

De Roze Reus is eigenlijk de mascotte van de WorldOutgames, een sportevenement voor holebi-atleten volgend jaar in Antwerpen. Zijn hoofd werd gemaakt door de Borgerhoutse kunstenaar Michael Bracke.

Vandaag trekt deze reus aan de Antwerpse kaaien een bonte stoet vol glitter, glamour en pluimen op gang. Na het recent homofoob geweld hebben de organisatoren van de Antwerp Pride iedereen opgeroepen om mee te wandelen.

Na de parade is er aan het oude douanegebouw op het Eilandje een openluchtfestival. De Antwerp Pride wordt zondag afgesloten met een groots festival op de Grote Markt waar Kate Ryan voor het allereerst het officiële lied van de worldOutgames 2013 zal zingen

Meer info op www.antwerppride.com

Inbreker Roma op heterdaad betrapt met gestolen laptop op zak

Borgerhout Vandaag van vrijdag 10 augustus 2012

BORGERHOUT – Donderdagmorgen uur werd om negen uur een inbreker betrapt in zaal Roma op de Turnhoutsebaan. Achteraf bleek dat hij ergens anders een laptop had gestolen.

Na het horen van brekend glas aan de inkomhal van de Roma verwittigden buren donderdagmorgen de politie. Die trof in het gebouw een 21-jarige man aan. Hij had twee laptops, een gsm en een geldkistje in z’n handen. De politie kon de dader zonder moeite arresteren.

Vandaag werd bekend dat dezelfde inbreker ook een laptop gestolen had bij tweedehandswinkel in multimediamateriaal “Used Products” op de Turnhoutsebaan nr 308. De eigenaar van de deze winkel deed donderdagmiddag aangifte van de diefstal. Op de bewakingsbeelden is duidelijke een verdachte te zien. De 21-jarige man werd ondertussen voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Halskettingdiefstal in Sint-Lucasstraat

Borgerhout Vandaag van dinsdag 7 augustus 2012

BORGERHOUT - In de Sint-Lucasstraat werd voorbije zaterdag een 84-jarige vrouw het slachtoffer van een halskettingdief in de Sint-Lucasstraat. Dat meldt de politie van Antwerpen.

De vrouw werd zaterdagavond rond 17.15 tijdens een wandeling plots langs achteren aangevallen door een jongeman. Hij duwde de vrouw tegen haar schouder en rukte vervolgens de gouden ketting van haar hals. De dader vluchtte onmiddellijk weg via de Sint-Janstraat. Een toevallige voorbijganger probeerde tevergeefs de dader nog te pakken te krijgen.

Het slachtoffer geraakte gewond aan haar schouder en hals. Ook op haar sleutelbeen hield de vrouw een aantal krassen over aan de feiten.

Borgerhoutse Kwekerijstraat afgesloten

Borgerhout Vandaag van dinsdag 7 augustus 2012

BORGERHOUT – De Kwekerijstraat wordt op woensdag 8 augustus afgesloten wegens nutswerken ter hoogte van de Guldensporenstraat.

Van woensdag 8 augustus 7u00 tot en met donderdag 9 augustus 16u00 worden in de Kwekerijstraat sonderingen uitgevoerd. De straat wordt hiervoor ter hoogte van de Guldensporenstraat afgesloten. Er is een omleiding voorzien.

89-jarige weert diefstalpoging af in Duivelshofstraat

Borgerhout Vandaag van maandag 6 augustus 2012

BORGERHOUT - Vorige week woensdag heeft een 89-jarige man zich verzet tijdens een poging om zijn portefeuille te stelen. Het slachtoffer werd hierbij wel gewond aan de linkerpols en aan de rechterhand. Dat meldde de politie van Antwerpen.

Vorige woensdag zat rond 10u00 een man in zijn wagen in de Duivelshofstraat in Borgerhout. Hij had zijn portefeuille in de hand om daar iets uit te nemen.

Plots werd het linkerportier opengetrokken. Een onbekende man eiste de portefeuille van het slachtoffer. Die weigerde en hij smeet de portefeuille op de zitplaats rechts. Daarop probeerde de dader het slachtoffer uit de wagen te sleuren maar die verzette zich. Uiteindelijk ging de verdachte er met lege handen vandoor.

Het slachtoffer, een man van 89 jaar, werd gewond aan de linkerpols en de rechterhand. Hij kreeg verzorging in het AZ Monica. Van de dader ontbreekt elk spoor.

Afpersing met wapenvertoon op brug over Antwerpse ring

Borgerhout Vandaag van maandag 6 augustus 2012

BORGERHOUT – Voorbije zaterdagnacht werden drie vrienden beroofd van hun gsm en van hun bankkaarten. Eén van de slachtoffers kreeg een mes op de keel gedrukt. Dat meldt de politie van Antwerpen.

Zaterdagnacht, rond 00.20 uur, wandelden drie vrienden (jongens van 17 en 18 jaar) op de Turnhoutsebaan op de brug over de Antwerpse ring. Twee onbekende mannen kwamen hen tegemoet.

Die mannen grepen elk één van de jongens vast en ze eisten hun gsm en hun bankkaarten. Om de eis kracht bij te zetten haalde één van de twee verdachten een klein mes boven en hij zette dit tegen de keel van één van de slachtoffers.

Die gaven alle drie hun gsm af, hun sim-kaarten kregen ze terug. Ook de drie bankkaarten van de slachtoffers werden door de twee overvallers buitgemaakt. Daarna gingen de twee verdachten aan de haal richting Antwerpen-centrum.

Niemand van de drie slachtoffers werd gewond maar ze waren erg onder de indruk van de bedreigingen die ze hadden ondergaan.

26-jarige neergestoken op Turnhoutsebaan Borgerhout Vandaag van maandag 6 augustus 2012

BORGERHOUT – Op de Turnhoutsebaan is vrijdagavond een 26-jarige man neergestoken. Het slachtoffer was even in levensgevaar. Dat meldt de politie van Antwerpen.

Voorbije vrijdag was er omstreeks 20u00 op de Turnhoutsebaan sprake van een vechtpartij ter hoogte van de Roma. Toen de politie ter plaatse kwam, was er alleen maar een kleine bloedplas op het trottoir te zien. Een getuige zei dat een gewonde man was weggelopen.

Even later bleek dat een man met een steekwonde in de linkerzijde op de spoedafdeling van het Stuivenbergziekenhuis was opgenomen. Deze man van 26 jaar uit Deurne verkeerde even in levensgevaar maar zijn toestand kon worden gestabiliseerd. Hij werd later op de avond verhoord.

Volgens het slachtoffer had hij, samen met een vriend, op de Turnhoutsebaan een discussie met vier onbekende mannen. Zonder duidelijke aanleiding kreeg hij plots een steek in de zij met een soort knipmes. De dader liep weg in de Appelstraat. Het slachtoffer zette nog even de achtervolging in maar hij moest die staken omdat hij te hevig bloedde. Hij werd dan door een passant met de auto naar het ziekenhuis gebracht. De politie startte een onderzoek.